КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВИ КАНДИДАТИТЕ СИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ВЪВ ВРАЦА


predstavyane_vratza_moderna

снимка: Modernavratza.com

Коалиция за България представи днес кандидатите си за народни представители във Врачанско.

1. ЯНАКИ  СТОИЛОВ

Роден на 8 септември 1958 година в град Велико Търново. От детска възраст, после като юноша и младеж всяка година прекарва значително време във Враца, където са живели неговите баба и дядо.

Завършил е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Сега е доцент, доктор по право и преподава теория на държавата и политология в същия университет. Автор е на книгата „Държавната власт” и на редица други научни публикации в областта на правната теория.

Народен представител в няколко парламента, включително във Великото Народно събрание. Един от авторите на Конституцията на Република България. В 40-то Народно събрание е председател на Комисията по правни въпроси, в 41-то НС – член на тази комисия и основен представител в делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Заместник-председател на Националния съвет на БСП с активна роля в изработването и приемането на Политическата рамка за участието на БСП в парламентарни избори 2013 – „Радикална промяна за демократична и социална България”; на предизборната платформа – „Промяна за достоен живот в България” и на ангажиментите, които БСП поема в предстоящите избори.

Женен, с дъщеря на 10 години.

Има влечение към спорта и музиката.

Минчо Минчев

Минчо Минчев

2. МИНЧО МИНЧЕВ

-Локомотивен машинист – 15 години . Поет, писател , член на Съюза на българските писатели, носител на  национални награди , автор на осем книги  Създател на в. „Нова Зора” преди 23 години, около който се  създава голям интелектуален кръг  – акад. Николай Хайтов, акад. Васил  Гюзелев, проф. Бончо Асенов,  проф. Николай Генчев, ст.н.с. Румен Воденичаров. Председател на  политическа партия  „ Нова Зора”. Неговото верую е „За нас България  е всичко и е над всичко”. Да живее  Отечеството!

3. ЦВЕТЕЛИНА  ДАМЯНОВСКА

  • Родена в град Враца през 1977 г.

Завършва  висше икономическо образование  в УНСС –София  и  висше юридическо образование специалност „Право”.  Била е директор на Български пощи – Враца.

Председател на Общинския съвет на БСП – Враца и заместник председател на Областния съвет на БСП – Враца.

        Член на Националния съвет на жените – социалистки  за  паритет и солидарност  в  БСП.

        Заместник председател на Общински съвет – Враца.

        Съдебен заседател по наказателно право в Окръжен съд – Враца.

        Омъжена с едно дете- син.

4. МАРИЙКА КОЛАРОВА

Родена в с. Остров, област Враца. Живее  в град Козлодуй. Завършва висше образование „Магистър” по френска филология  във  ВТУ ”Св.Св. Кирил и Методий”. Директор на  СОУ ”Св.св.Кирил и Методий„ гр. Козлодуй. Двукратен  носител  на отличие „Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката. Кавалер  на ордена  на  академичните палми на Република Франция. Член на Европейската асоциация на  администраторите  в областта на образованието.  Член на сдружението на жените социалистки в община Козлодуй. Общински съветник от листата на БСП – Козлодуй. Омъжена с две деца.

5. ТАНЯ  НАЙДЕНОВА – юрист

Родена в село Добруша, община Криводол.  Завършва  Английска  гимназия в София. Завършва  право  в Московския  държавен университет  „Ломоносов”  със  специализация – Международно право. Управител на  Фондация „Слънце за децата ни”. Адвокат  и член на Софийската адвокатска колегия.  Член на Изпълнителното бюро  на ГС на БСП – София. Член на Бюрото на НС  на обединението на жените социалистки и  Председател на Обединението на жените в БСП – София. 2003 – 2011 г – общински съветник от БСП – София. Заместник председател на Комитета по Европейските въпроси в сферата на различни  Европейски програми.

6. Проф. НИНО НИНОВ

Роден през 1946 г. в с. Ракево, Врачанска област.

Ректор на Лесотехнически университет  от 2003 – 2011 г, преподавател по  Ловно стопанство. Д-р на Селскостопанските науки, Председател на Съюза на ловците и  риболовците в България до 2000 г., експерт по  оценка на ловни  трофеи на Международен съвет  за запазване на дивеча и Президент  на Комисията „Изложби и трофеи” към Световната ловна организация до 2010 г.

7. СИЛВИЯ  ЧОРБАДЖИЙСКА  – ПЪРВАНОВСКА

Магистър по психология. Председател на  Обединението на жените  в БСП община Бяла Слатина.  Зам. председател на Младежката организация на БСП в община Бяла Слатина, член на Областния съвет на БСП – Враца. Член на НС на БСП. Работи в община Враца. Директор  Дирекция „Здравеопазване, социални и младежки дейности”. Омъжена с едно дете.

8. ПЕТЪР ЦВЕТКОВСКИ

Роден в с. Борован през 1953 г.  Завършил висше образование  – Магистър по финанси и икономика.

Многомандатен кмет на Община Борован. Финансов контрольор на Община  Бяла Слатина. Заместник председател на Областния съвет на БСП  – Враца.

9. ЛЮБЕН ЦВЕТАНОВ ВИДЕНОВ

Роден през 1947 г. Завършва  ВСШ ”Георги Димитров” към МВР – София и  СУ ”Климент Охридски” – специалност „Право”. Специализира  застраховане в УНСС и  преподавател по  застрахователно право. Има компетенции в областта на МВР, външните  отношения  и социалната политика.  Владее руски, гръцки и английски  езици.

  1. ПЕТКО ТОДОРОВ

На 30 години. Живее в Бяла Слатина.  Магистър  по банков мениджмънт и в момента  учи Политология в  СУ „Климент Охридски”. Експерт в областта на административното и  информационно обслужване.  Председател на  МО в БСП – Бяла Слатина и  член на Областния  съвет на БСП – Враца.

10 .РАДОСЛАВ  СТОЙКОВ

Роден в село Хайредин през 1951г. Завършил е  Военна академия   „Георги Сава Раковски” и  ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” – Магистър публична  администрация. Бил е служител в  международния  фонд по  разоръжаване. Офциер от резерва.

Кмет на Община Хайредин. Понастоящем  – Председател на Общински съвет на БСП – Хайредин и  Общински съветник  и член на Областния съвет на БСП – Враца.

11. ВЛАДИСЛАВА ДИМИТРОВА

Родена през 1979 г в гр. София. Магистър по  мениджмънт  на социалните дейности. Живее и работи в град Мездра. Работила е  в Дом за  деца и младежи с умствена  изостаналост,  а сега Управител на Дом за стари хора – гр. Мездра.  Омъжена с 2 деца.

Източник: Modernavratza.com

Публикувано на Избори, Новини и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВИ КАНДИДАТИТЕ СИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ВЪВ ВРАЦА

  1. Pingback: Видео: представяне на кандидатите от “Коалиция за България” във Враца | ПП "Нова Зора"

  2. Pingback: Видео: представяне на кандидатите от “Коалиция за България” във Враца | ПП "Нова Зора"

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s