Янаки Стоилов и Минчо Минчев получиха „Самарски кръст”


Vratza_02Отличието „Самарски кръст”получиха Янаки Стоилов и Минчо Минчев – водачи на листата на Коалиция за България за Врачанска област. Наградата се връчва за принос в развитието на българо-руското сътрудничество. Приза бе връчен от председателя на Движение „Русофили” и издател на вестник „Дума” Николай Малинов. Това се случи по време на среща на кандидатите за народни представители с дейци на културата във Враца.

„Благодарен съм на Движение „Русофили” за този символ на Самарското знаме, който получих. Нека да намерим такива светли идеали като Самарското знаме и да направим така, че традиционните икономически и културни връзки между България и Русия да не прекъсват, защото по този начин ние защитаваме българските интереси”, заяви Янаки Стоилов.
Минчо Минчев- лидер на партия „Нова зора” и издател на вестник „Нова зора” каза, че и занапред със своята работа и действия ще продължи да утвърждава русофилската идея.

Янаки Стоилов връчи поздравителни адреси по повод юбилейни годишнини на врачански културни дейци, които бяха дошли на предизборната среща. Това са художникът Тодор Митов и Анета Дилова- доц. д- р на историческите науки, краевед и поет.

Дискусията за националните и местни политики в областта на културата продължи повече от два часа. На срещата присъстваха представители на културни институции в града, художници, писатели и поети, актьори от Драматичен театър – Враца.

Враца плюс

Публикувано на Избори, Новини и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s