Орешарски: Предсрочните избори предлагат само две алтернативи


Пламен Орешарски

/КРОСС/България е изправена пред решаващ избор, които ще даде посоката на страната през следващите няколко години. При нормални условия това биха били поредните парламентарни избори. Тези избори обаче са много по-важни, защото те предлагат само две алтернативи. Едната – да продължим по пътя на влошаващата се стопанска среда, ниските доходи и растящата бедност сред хората. Другата е на 12 май да сменим курса и заедно да тръгнем в правилната посока, която гарантира за всички нас едно по-добро бъдеще. Това каза на предизборен митинг в Община Ветрино водачът на листата от Коалиция за България на 3-ти Варненски МИР Пламен Орешарски. „Никога не съм си представял, че 23 години след началото на прехода в България, ще се говори за възстановяване на демокрацията. Факт е обаче, че последните разкрития около бившите управляващи направиха темата много актуална“, заяви Орешарски, който е номиниран за премиер от левицата. По- късно той и кандидат-депутатите от листата бяха посрещнати от събралото се множество в центъра на Дългопол. Пламен Орешарски призова всички да убеждават своите близки и познати да гласуват с номер 5 в интегралната бюлетина, защото „това е единственият начин да върнем България на хората“.
„Българските граждани заслужават по-добър живот и ние сме си поставили за цел след предсрочните парламентарни избори да осигурим тази промяна на хората, каза областният председател на БСП-Варна Красимир Янков, който е втори в листата за народни представители. Той призова хората на 12 май да отидат до изборните урни и да се възползват от правото си на глас. В продължение на повече от час гражданите се снимаха с Пламен Орешарски и взимаха автографи.

cross.bg

Публикувано на Избори, Новини, Политика и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to Орешарски: Предсрочните избори предлагат само две алтернативи

 1. Тоя не приключваше ли седянките,заедно с Даниел Вълчев?И той ще ми даде по-добър живот ли?

  • bitango каза:

   Уважаеми господин Германов, лично аз през онази 2007 г. като млад учен от БАН подкрепях исканията на учителите… Но не мислите ли, че изказването за „седянката“ бе извадено от контекста? Все пак, до „кризата“ имаше още време, а се оказа, че далновидната политика на Пламен Орешарски като министър на финансите, заделяйки „бели пари за черни дни“, спаси бедната ни държава от тотален банкрут?..

  • Петко Руков каза:

   Г-н Германов, Симеон Дянков или Милен Велчев по-добрите варианти ли са?

 2. bitango,хубаво е младите учени да излизат с имената си/как хората като мен,ще Ви повярват на думите,като не знаят кой сте?/.Аз не говоря за професионалните качества на Орешарски,тъй като нямам необходимото образование.Не говоря и за хамелеонщината.Аз говоря за човещината.А от този негов израз,от където и да го извадиш или къде и да го сложиш,лъха на безчовечност.Аз от такива добро не чакам.Вие,като млад учен/убеден съм,че знаете повече/,напишете си името.И тогава вече,ще знам,че ще трябва много да внимавам за контекста.

  • bitango каза:

   за да не си слагам името публично, вероятно имам съображения, при това основателни. престоят ми в интернет няма за цел да водя дискусии с когото и да било.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s