Само Орешарски чу спешните доктори


Пламен Орешарски

Снимка: БулФото

Варна. Всички кандидат-депутати да се качат и легнат в линейка, за да разберат проблемите на пациенти и спешни доктори. Това призоваха от Националната асоциация на работещите в спешната и неотложна помощ на среща с водача на червената листа във Варна Пламен Орешарски.

„Вие сте единствен, който се съгласихте да чуете проблемите на спешна помощ, а всички я употребяват в изявленията си“, каза д-р Десислава Кателиева, председател на асоциацията. От неправителствената организация на спешните доктори са изпратили преди 10 дни покана до всички централи на политическите сили.

Единствено от „Коалиция за България“ и номинираният за премиер се отзоваха на срещата, на която присъстваха представители на почти всички 277 филиала на Спешна помощ в страната.

Всеки трети, от 6000 работещи в системата, искат да напуснат. Лекари и фелдшери работят под натиск, агресия, заплахи и понякога бой от изнервени пациенти, попаднали в безизходицата от доболничната и болнична помощ, заяви д-р Кателиева.

Според лекарите последно пристигналите линейки „Ситроен“ били с документ „товарен бус“. В системата работят фелдшери в пенсионна и предпенсионна възраст. Напоследък назначили 83-годишен акушер-гинеколог във Вадин, дядото на д-р Ливайн, посочиха от асоциацията.

Спешните доктори искат да се върне телефон 150. Само в три от страните от общо 43 с телефон 112 спешните повиквания се приемат от оператор, който не разбира от медицина и се получава развален телефон, от което страдат пациенти и доктори.

Кръстина Маринова (в. Стандарт)

Публикувано на Избори, Новини, Политика и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s