Пламен Орешарски в Добрич: Ще съставим национално отговорно правителство


Пламен Орешарски

Пламен Орешарски / в средата/ заедно с водача на листата на „Коалиция за България“ в Добрич Явор Гечев и втората в листата Сияна Фудулова. Снимка: © Дарик Добрич

Имам основание да вярвам, че на 12 май нашата страна ще съумее да се отърси от управлението, което доведе страната до кризисна ситуация в последните четири години и ще съумеем с общи усилия и с интегриране на целия интелектуален капацитет на нацията да създадем предпоставки за нормализиране на обществения живот и за излизане от състоянието на икономическа рецесия. Това заяви в Добрич по време на  закриването на предизборната кампания на „Коалиция за България” в 8-ми МИР Пламен Орешарски – водач на листата за Варна и номиниран за премиер от името на коалицията. Според него вариантът за следващи избори на този етап не е актуален.

Пламен орешарски

Орешарски и Гечев се ръкуват за късмет с коминочистача Сали Реджеб. Снимка: © Дарик Добрич

„Разчитам, че резултатите на 12 май ще създадат необходимите предпоставки за съставяне на едно национално отговорно правителство” – каза Орешарски. Той очерта първите стъпки за съживяване на икономиката в страната, които неговото правителство би предприело при евнтуална победа на изборите на „Коалиция за България”:
освобождаване на стопанския живот от ненужния административно силов с елементи на рекетьорство подход, характерен за последните няколко години, съкратени срокове за разплащане с бизнеса, в това число възстановяване срокове на ДДС, улесняване на достъпа до кредити на микро и малки фирми и насърчаване на инвестиционната и стопанска активност.

БСП - активисти с маски на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Симеон Дянков и Цецка Цачева. Снимка: © Дарик Добрич

БСП – активисти с маски на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Симеон Дянков и Цецка Цачева. Снимка: © Дарик Добрич

На въпрос на Дарик как оценява предизборната кампания Пламен Орешарски коментира „Кампания като кампания – срещи, разговори, въпроси, оплаквания, критики и много надежди на различен кръг хора – от представители на най-едрия бизнес до обикновени хора, останали без работа, които разчитат, че след 12 май ситуацията ще бъде различна”.

Dariknews.bg

Публикувано на Избори, Новини, Политика и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s